Відбулися міські серпневі методичні заходи для вчителів світової літератури

27 серпня 2013 року в Київському міському будинку вчителя відбулися серпневі заходи для методистів РНМЦ та вчителів світової літератури. Методичні семінари та подіумні дискусії відвідали понад 300 педагогічних та науково-педагогічних працівників м.Києва. Їх організував НМЦ іноземних мов і світової літератури ІППО КУ імені Бориса Грінченка.

Програми подіумних дискусій

І.Мегедь. Роль методів візуалізації в процесі навчання світової літератури: презентація виступу (8,09 Мб)
О.Невмержицька. Проектна діяльність на уроках світової літератури та навички ХХІ століття: презентація виступу
І.Юсипович. Методика оцінювання технологій групового навчання: презентація виступу
О.Маслюк. Засоби активізації навчальної діяльності учнів на уроках світової літератури: презентація виступу
Л.Тарнавська. Використання структурного аналізу художнього тексту як засобу активізації читацького сприйняття учнів: презентація виступу
І.Жеміоніс. Організація самостійної діяльності учнів. Навчальні карти зі світової літератури: презентація виступу
Л.Кулєшова. Читацькі конференції в процесі навчання світової літератури: презентація виступу
В.Шерстюк. Використання коучингу для розвитку творчих здібностей учнів у процесі навчання світової літератури: презентація виступу
І.Кузьменчук. Організація методичної роботи у 2013-2014 навчальному році з учителями світової літератури: презентація виступу

Про шляхи реалізації вимог Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти у процесі навчання світової літератури йшла мова на семінарі для методистів районних науково-методичних центрів. Досвідом роботи з впровадження нового Державного стандарту поділилися Олена Мігунова, методист науково-методичного центру управління освіти Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації; Тетяна Щербань, методист науково-методичного центру управління освіти Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації. Про нормативно-правове забезпечення викладання світової літератури в 2013-2014 н.р. та організацію методичної роботи у 2013-2014 навчальному році з учителями світової літератури повідомила присутніх Ірина Кузьменчук, методист НМЦ іноземних мов і світової літератури ІППО КУ імені Бориса Грінченка.
В обговоренні виступів взяли участь методисти й голови районних методичних об’єднань вчителів світової літератури. Виступи й доповіді учасників були зосереджені також навколо обговорення технологій сучасної літературної освіти та шляхів розвитку обдарованої особистості учнів в процесі навчання світової літератури.
Про роль методів візуалізації в процесі навчання світової літератури доповіла Ірина Мегедь, учитель-методист Технічного ліцею м.Києва, методист-кореспондент кафедри методики мов і літератури ІППО КУ імені Бориса Грінченка.Про роль проектної діяльності у формуванні навичок ХХІ століття учасники могли дізнатися з виступу Ольги Невмержицької, учителя світової літератури гімназії №143 м.Києва, Заслуженого вчителя України. Юлія Костенко, учитель вищої категорії СШ №16 м.Києва, зосередилася на розвитку пізнавальної читацької активності учнів за допомогою методу проектів.Ірина Юсипович, учитель-методист гімназії «Троєщина» м.Києва, методист-кореспондент кафедри методики мов і літератури ІППО КУ імені Бориса Грінченка, ознайомила присутніх з методикою оцінювання технологій групового навчання.
Про засоби активізації навчальної діяльності учнів на уроках світової літератури розповіла Оксана Маслюк, учитель-методист СШ №277 м.Києва. Людмила Тарнавська, учитель-методист НВК «Святошинська гімназія» м.Києва, поділилась досвідом роботи з використання структурного аналізу художнього тексту як засобу активізації читацького сприйняття учнів.
Організації самостійної діяльності учнів за допомогою навчальних карт зі світової літератури був присвячений виступ Ірини Жеміоніс, учителя-методиста Економіко-правового ліцею м.Києва, методиста-кореспондента кафедри методики мов і літератури ІППО КУ імені Бориса Грінченка.
Про організацію дослідницької діяльності на уроках світової літератури розповіла Олена Ніколаєва, учитель-методист СШ №112 ім. Т.Шевченка м.Києва.Досвідом організації та проведення читацьких конференцій у процесі навчання світової літератури поділилася Любов Кулєшова, старший учитель Слов’янської гімназії м.Києва.
Про використання коучингу для розвитку творчих здібностей учнів у процесі навчання світової літератури повідомила присутніх Вікторія Шерстюк, учитель-методист СЗШ №286 м. Києва.
Модератори серпневих заходів для учителів – завідувач кафедри методики викладання російської мови і світової літератури НПУ ім. М.Драгоманова, доктор педагогічних наук Олена Ісаєва та доцент кафедри методики мов і літератури ІППО КУ імені Бориса Грінченка, кандидат педагогічних наук Світлана Сафарян відзначили високий науково-методичний рівень та практичну спрямованість учительських виступів і доповідей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*