Англійська літературна казка та творчість Роальда Даля

12Roald_Dal18 лютого 2015 року в Інституті післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка відбувся круглий стіл для вчителів світової літератури на тему «Англійська літературна казка як явище культури. Літературна казка у творчості Роальда Даля».
Основним доповідачем заходу була Анжела Мельник, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри методики викладання російської мови і світової літератури НПУ ім. М. П. Драгоманова. Учасники семінару жваво обговорювали питання круглого столу.

Програма семінару
Анжела Мельник. Англійська літературна казка як явище культури. Літературна казка у творчості Роальда Даля

7 коментарів

  1. Секіріна :

    Дякую, скористалася деякими ідеями

  2. Лариса :

    Вдячна за цей семінар. Дуже добре, що в ньому використано матеріал про Роальда Дала, адже цей автор є новим у програмі з літератури. Дякую.

  3. Галина Касянчук :

    Дякую! Роальд Дал новий письменник у програмі зі світової літератури. Було цікаво переглядати матеріал і скористатися ним для своїх уроків. дякую за таку методичну допомогу і підтримку! Творчого натхнення пані Анжелі Мельник і подальших успіхів!

  4. Гришковець Людмила :

    «Матильда», «Чарлі і шоколадна фабрика», «Джеймс і гігантський персик», «Відьми», «Закиди» – визнана класика дитячої літератури XX століття. І справді, Роальд Дал знав напевно про дітей усе,він був непересічною особистістю, і йому дійсно було про що розповісти людям.Дякую за семінар.

  5. Катерина Гетьман :

    Письменник, блискучий новеліст і казкар, не менш талановитий авіатор у період Другої світової, англійський письменник, володар численних премій та нагород, визнаний сценарист… Приваблює читачів його творчість, тому що він писав тільки про те, що дуже цікаво, чи про те, що може розсмішити. Вдячна за цей семінар і матеріали,якими можна користуватися на уроках.

  6. Совер Тетяна :

    Семінар дуже корисний та цікавий для вчителя зарубіжної літератури. Дякую! Досить пізнавальною є інформація про становлення та специфіку англійської літературної казки. Оскільки Роальд Дал – новий письменник у курсі зарубіжної літератури,конче необхідним був матеріал про типи героїв казки “Чарлі і шоколадна фабрика” та про значення імен та прізвищ персонажів твору. Обов’язково використаю це на своїх уроках. Пані Анжелі Мельник бажаю творчих злетів та успіхів у житті.

  7. Хамбекова Лариса :

    Сподобався весь матеріал.Особливо цікавим виявився лінгвістичний аналіз тексту,тому,вважаю,що такий прийом буде доцільним для використання.Дякую.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*