Продовжуємо досліджувати дитячу книжкову полицю

images11 лютого 2014 року в ІППО КУ імені Бориса Грінченка відбулася подіумна дискусія на тему «Дитяче читання: феномен і традиції в ХХІ столітті»

Учасники дискусії зосередили увагу на обговоренні творчої діяльності представника літератури нонсенсу Льюїса Керрола. Зокрема, на порівнянні перекладів як методичному прийомі для з’ясування смислового значення тексту та системі роботи з вивчення «Аліси в Країні Див» у 5-му класі.

Льюїс Керрол був улюбленим письменником Туве Янсон, чий сторічний ювілей ми святкуємо у цьому році. Учасники дискусії мали змогу обговорити художній світ героїв письменниці, біографічність персонажів її творів.

В межах заходу був проведений мікротренінг. Учасники знайомилися з технікою «Лист по колу», ліпили з тіста та створювали танграми. 

На фото роботи з тіста учасників заходу. Завдання: виразити роздуми і враження від семінару або створити образи героїв творів письменників.

IMG_20140211_173333 IMG_20140211_173355
IMG_20140211_173456 Нонсенс нескінченність Далі

Програма подіумної дискусії

Юлія Костенко. Дитяче читання:феномен і традиція у XXIст. Художній світ героїв Туве Янсон

Ірина Мегедь. Чеширський Керрол. Порівняння перекладів як методичний прийом для з’ясування смислового значення тексту.

Людмила Тарнавська. Логічні парадокси Л. Керрола. Використання техніки «Лист по колу» на підсумковому уроці з вивчення «Аліси у Країні Див»

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*